SKIN REJUVINATION - ERBIUM YAG

Metoden bygger på att man förångar det yttersta hudlagret med laser.

Den gamla huden ersätts med ny och fräsch hud. Detta är en utmärkt metod för att reducera rynkor, mindre ärr samt fräscha upp huden i största allmänhet och bli av med gamla solskador.

Skillnad på Erbium och CO2 Laser

Många har hört talas om Co2 laser (Fraktionerad Koldioxidlaser) tidigare och kanske även genomgått behandling där sådan laser har använts. Båda metoderna Co2 och Erbium är ablativa vilket innebär att de förångar bort hud. Erbiumlaser är sk kallablativ. Detta betyder att att den inte alstrar speciellt mycket värme och därmed blir den inflammatoriska reaktionen mildare. Detta är att föredra på brännskador och ärrvävnad. Man kan också ta bort mycket tunna skikt av hela huden villket är bra på vissa typer av pigmentfläckar. Risken att skada de djupa skikten där pigmentcellerna sitter blir också betydligt mindre. Detta gör att man även kan jobba på personer med mörkare hudpigmentering, vilket man bör undvika med CO2. Erbiumlasern koagulerar inte såret man skapar vilket gör att såret blir svidande, öppet och vätskande ett dygn. Detta kan lindras med skyddande vitt vaselin. Trots sårbildning gör Erbiumlasern inte speciellt ont eftersom den inte skapar så mycket värme.

  • Erbium Yag handenhet
    Erbium Yag handenhet
  • Superbium basenhet
    Superbium basenhet

Copyright Svenska Laseragenturen

Antalet som gäller vid hudföryngring med laser, rekommenderas en behandlingsserie på 4-6 behandlingar med 3-4 veckors intervall (Vissa behandlingar går att utföras 1 till varannan vecka beroende på vilket område som skall behandlas) för ett gott och långvarigt resultat.

Räkna med 1 veckas rekonvalescens efter utförd behandling.

Därefter som underhållsbehandling cirka var tredje månad.

Efter utförd behandling är det vanligt att uppleva en brännande och svidande känsla med rodnad mild till måttlig grad. Som en kraftig solbränna.

Detta lägger sig vanligtvis mer och mer inom första 3 dagarna. Efter några dagar börjar den gamla huden att lossna och flagnar av. Detta kan upplevas som besvärande, men detta är övergående och nödvändig process för hudens återbyggnad till frisk och ny hud.

Det kan även uppstå mindre sår och dem sårskorpor som bildas är det viktigt att låta vara. Huden måste läka ifred för att minimera risk för ärrvävnad eller infektion. Efter att sårskorpor har lossnat, är det också vanligt att det berörda området är lite röd under en längre tid. Det kommer att bli ljusare med tiden. Därför också viktigt att skydda berört område från exponering av solljus tills det röda lagt sig helt för att undvika solskador samt hyperpigmentering.

Badda endast med Klorhexidin/sårspray med koksaltlösning på behandlat område morgon och kväll tills huden är läkt.

Återigen exponera ej området för direkt solljus ute eller från fönster dem första 3 dagarna. Använd Spf minst 30 i minst 6 månader efter behandlingstillfället för att minska risken för hyperpigmentering och solskador.

Byt sängkläder för att minska infektionsrisk.

Rekommenderas ej för gravida eller ammande!

Ej för personer som använder läkemedel som ger ljusöverkänslighet!

Rekommenderas ej för personer som har Herpesinfektion, hjärtproblem, solbränd hud, Hepatit, permanent fillers, diabetes, epilepsi, har/ haft hudcancer, överkänslig hud/ keloid (en typ av ärr som kan uppkomma vid vävnadsskada), hormonförändringar, allergier, hudsjukdomar, drog eller alkoholpåverkade och om man använder mediciner t.ex. blodförtunnande medel eller som ger ljusöverkänslighet.

18 års gräns!

I priset ingår alltid återbesök, rengöring, bedövning och eftervårdande hudvårdskur med serum, dagkräm och SPF 50 direkt efter behandling.

Med fokus på närproducerad hudvård, värnar om att skapa en hållbarhet inom både miljö, råvaror och med en formula som är 100 % ekologisk och utan onödiga tillsatser.

Är dermatologiskt godkänd.

Passar alla hudtyper!

OBS! VIKTIG INFORMATION!

Som ny kund eller om det är minst 6 månader sedan som du besökte Sabinas Laser.

Ska ett besök för konsultation alltid bokas innan din behandling. Bokar du därefter tid för behandling under konsultationen, dras 20 % på första behandlingen. Detta gäller endast singelbehandlingar och ej kurbehandlingar/paketpriser!

6 månaders garanti ingår på all estetisk hudvård.

Eventuella hudförändringar rekommenderas att utredas av läkare innan du genomgår behandling.

BOKA TID

Tidsbokning sker endast via appen BOKA DIREKT eller www.bokadirekt.se
Är det något som är tveksamt eller för övriga frågor!
Kontakta mig via
sabinaslaser@gmail.com
Tel. 0737 596887
Alternativt kontaktformuläret!

(Tel. tid vardagar mellan 10-12, svarar jag inte vid tillfälle har jag behandling av kund vänligen lämna ett meddelande så kontaktar jag snarast möjligt)

VIKTIG INFORMATION!

Avbokning sker senast 24 h bokad tid och är endast giltig med den kod som du får vid bokningsbekräftelsen!
Annars sker full debitering av behandlingssumman!
Gäller ej muntligt, sms, mail eller via sociala medier!